Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

miercuri, 3 decembrie 2008

De ce adorm barbatii dupa ce fac sex?


Oboseala de dupa actul sexual este o reactie fireasca a organismului la efortul depus.

Una dintre intrebarile venite mai ales din partea femeilor, care se regaseste cel mai des in revistele de specialitate, este: "E normal ca partenerul meu sa adoarma imediat dupa ce facem sex?".

In asteptarea raspunsurilor la aceasta intrebare, multe femei se multumesc sa traga concluzii pripite despre barbati. Daca nu este luata in brate imediat dupa repriza de amor, daca nu exista o conversatie, iar el adoarme subit, ea interpreteaza ca sexul nu a fost la fel de bun pentru el pe cat de bun a fost pentru ea.

In realitate, lucrurile stau cu totul altfel, conform yuppy.ro. Iata 4 motive reale pentru care barbatii adorm dupa ce fac sex:

1. Sexul practicat mai ales seara, cand organismul este deja obosit, devine primul argument pentru starea de somnolenta de dupa. Iar "prestatia" nu trebuie sa fie neobisnuit de activa.

2. Barbatii ejaculeaza in timpul orgasmului, iar hormonii eliberati induc starea de letargie. Senzatia de somn se manifesta, in acest caz, mai intens decat in mod obisnuit. Chiar daca tensiunea orgasmului este pozitiva este si foarte mare, chiar extenuanta.

3. Majoritatea oamenilor au tendinta sa isi tina din cand in cand respiratia in timp ce fac sex. Ritmul acesteia devine sacadat, iar pulsul se intensifica. Astfel, se creeaza o insuficienta de oxigen, care contribuie la nevoia de odihna - nimic grav, totul revine la normal in postludiu!

4. Somnolenta lui ar trebui sa fie interpretata pozitiv, pentru ca nu dovedeste decat faptul ca a ajuns la orgasm si ca totul a fost bine. In cazuri mai rare, barbatii care sunt epuizati atat in timpul sexului cat si ulterior, pe o perioada mai lunga, pot avea probleme medicale. In acest caz, se recomanda trecerea peste inhibitii si orgoliu si vizita la medic.

Daca vrei o solutie rapida, imbie-ti iubitul cu o cafea inainte de a ajunge in pat cu el. Rezultatele nu sunt pe termen lung, dar este si un stimulent erotic eficace. Cofeina poate fi un aliat bun in lupta contra oboselii, ceea ce nu se poate spune, insa, si despre alcool. Consumat in cantitati mari, fectul sau este contrar.

In alta ordine de idei, organismul femeilor reactioneaza cu totul altfel dupa ce fac sex - pentru ele senzatiile din timpul oragsmului sunt un stimulent. Sunt mult mai energice si dispuse pentru o a doua "runda".

Ce poti face pentru a determina un barbat sa devina mai rezistent? Nu deranja! Se "incarca" singur!

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiSp

Niciun comentariu: