Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

sâmbătă, 27 decembrie 2008

Cum vor arăta oraşele peste 50 de ani?

Postul de televiziune Discovery Channel va difuza, în premieră, din 10 ianuarie 2009 , un serial despre tehnologia, ştiinţa, ideile radicale şi invenţiile ce vor modela lumea viitorului şi ne vor face viaţa mai simplă, mai sigură şi mai plăcută.

Dacă până acum visai să locuieşti în oraşe plutitoare, ca roboţii să-ţi facă toate treburile în bucătărie sau în câteva secunde să te teleportezi în cel mai exotic loc de pe Pământ, serialul “Lumea de mâine” ne va arăta cum toate aceste lucruri vor deveni posibile în curând.

Oraşul plutitor Lilypad e o localitate micuţă, care va prinde viaţă în cel mult 50 de ani, după cum a afirmat însuşi arhitectul care a proiectat “minunăţia”, Vincent Callebaut.

Lilypad va fi o aşezare pentru 50.000 de oameni, pe jumătate scufundată, de unde şi supranumele “oraşul amfibie”. În afară de faptul că Lilypad nu poluează, el se şi autoalimentează. Dacă la suprafaţă vor locui oamenii, sub apă îşi vor găsi locul sere şi ferme uriaşe, care să permită rezidenţilor să consume numai produse ecologice. Transportul se va face numai pe jos sau cu bicicleta.

Roboţii ne vor face toate treburile în bucătărie

Tehnologia avansată va fi indispensabilă în locuinţele ultramoderne ale viitorului. Oamenii de ştiinţă susţin că în fiecare casă va exista un robot special pentru treburile casnice. Deocamdată, doar cei mai bogaţi japonezi au parte de un “expert” în spălatul vaselor. Acesta va fi transformat în următorii ani într-un android cu aspect prietenos.

Iar acum, ii trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiSp

Niciun comentariu: