Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

joi, 10 septembrie 2009

Madona Frantei : Mylene farmer

S-a nascut la 12 septembrie 1961 intr-un mic sat numit Pierremond, langa Montreal, Canada. Numele real: Marie Helene Gauthier. Tatal ei a fost inginer; ea a fost a treia din cei patru copii. A mai avut o sora: Brigitte si doi frati: Michel si Jean-Loup. Mylene este prescurtarea de la Marie Helene. Cand Mylene avea 5 ani, familia s-a mutat in Franta din cauza serviciului tatalui ei. Aucolo au locuit in Ville-d'Avray si Mylene a facut scoala Cadre Noir de Samour din Paris.
La 17 ani Mylene s-a indreptat spre viata artistica. A facut cursuri de modelling si a castigat o competitie muzicala. Nu-si dorea neaparat sa cante. Inainte de toate a vrut sa devina actrita si s-a pregatit in acest sens. Totul s-a schimbat in 1984, cand avea 23 si l-a intalnit pe Laurant Boutonnat.
Acesta compunea si producea muzica impreuna cu partenerul lui de atunci Jerome Danah si cautatu pe cineva sa le interpreteze cantecul "Maman a tort". Atunci Mylene si-a schimbat numele din Gauthier in Farmer. Numele de Farmer a fost ales ca un tribut adus actritei americane Frances Farmer – o femeie cu un real talent in filme si pe scena, dar care a petrecut multi ani intr-un ospiciu din cauza problemelor cu alcoolul si a murit de cancer.
Marea lovitura a venit cand a semnat un contract cu Polydor in 1986. Sub aceasta eticheta a fost realizat albumul "Cedre de lune" iar single-urile "Plus Grandir, Libertine si Tristana au mers foarte bine. Publicul a observat-o pe Mylene. A mai ajutat si faptul ca clipurile semanau mai mult cu niste filme. Sa apari nud in propriile videoclipuri a fost altceva care a atras atentia. Combinatia intre o voce dulce si inalta si versuri foarte pesimiste a fost de asemenea un lucru rar, si inca este. Poate a fost o combinatie a tuturor acestor lucruri , dar Cendres de lune a fost inceputul a ceva mare pt. Mylene.
Urmatoarele albume Ainsi soit je... and L'autre...au mers chiar mai bine. Unele melodii au devenit hituri in afara tarilor vorbitoare de franceza. Clipurile ei Pourvu qu'elles soient douces si Désenchantée au putut fi vazute la MTV. Raspunsul publicului a fost imens in special in Franta.
Desi Mylene nu se simtea confortabil cu mediatizarea, ea putea fi vazuta cu regularitate in show-urile TV de atunci. Dar dupa un timp a dorit putina intimitate si a disparut din ochii publicului pentru o perioada, timp in care a lucrat impreuna cu Boutonnat la un nou proiect indraznet. Realizarea filmului Giorgino a fost un vis devenit realitate pentru amandoi. In sfarsit Mylene avea sa devina actrita. Desi filmul a fost turnat in engleza, toate vocile au fost titlate in fanceza de catre actorii originali,. Filmul nu a avut succes si este destul de greu de gasit acum.
In 1995 a scos un now album Anamorphosée, a urmat un mare tur si mylene a revenit unde a ramas; o mare stea cu multi si infocati admiratori .
In acea perioada fratele lui Mylene, Jean-Loup a murit intr-un accident. Video-ul din turneul 1996 este dedicat lui, precum si albumul Inamoramento: un album pe care fanii il asteptau, si din nou a urmat un turneu urias. Mylenium Tour a fost un urias succes cu noi date ale turneului adaugate aproape in fiecare zi si toate biletele vandute. Au fost chiar si 4 concerte in Rusia. Se pare ca Mylene s-a intors unde apartine, pe scena, sub ochii publicului.
Dupa concert n-a apucat sa se linisteasca prea mult.
Impreuna cu Laurant Boutonnat, Mylene a scris un nou album pentru o tanara solista franceza numita Alizée. Primul single Moi-Lolita de pe albumul de debut Gourmandises al lui Alizee a avut un mare succes in Franta unde a fost no.1 pentru multe saptamani. Si in restul europei a fost un hit in top10 in multe din tarile europene. Lansarea Mylenium Tour on Cd, DVD and Video s-a bucurat de o mare atentie. La sfarsitul 2001 a scos o compilatie de hituri, Les Mots , continand 3 noi melodii, una dintre ele este Les Mots in duet cu Seal. Sa speram ca Les Mots este doar sfarsitul altei perioade si activitatea artistica a lui Mylene nu se incehie aici.
Noutati: prin februarie 2003 a fost numita cea mai buna cantareata franceza a anului. Prima ei carte, un roman de 150 pagini, va fi publicata in curand.

Multumesc Alex ca mi-ai arat frumusetea lui
Mylene Farmer

Niciun comentariu: