Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

sâmbătă, 1 decembrie 2007

"Dacă amândoi sunt de acord şi se iubesc, de ce nu?"


Homosexualii sunt oameni. Chiar dacă văd doi bărbaţi iubăreţi ţinându-se de mână pe stradă, chiar dacă aş vedea două blonde siliconate iubindu-se în autobuz, chiar daca pe un post dau peste doi chelioşi care se simt bine în 69, chiar dacă din întâmplare aş vedea două babe nasoale lingându-se fericite, este ok...Au şi ei dreptul să fie fericiţi, la fel cum are toată lumea.
Fiecare om are dreptul sa aleagă, astfel că totul poate fi interpretat ca o diferenţă de gust.
Cât priveşte demonstraţiile publice, eu cred că e vorba de nişte orizonturi înguste. Am avut ocazia să particip la parade gay şi deasemenea am avut ocazia să văd parade rave şi house, unde pot spune că participanţii se manifestau identic, de la gesturi până la vestimentaţie şi accesorii. Dacă primul eveniment este considerat anormal şi provoacă scandal, al doilea abia dacă ocupa 1 minut de Ştiri sau 10 rânduri pe ultima pagină de ziar. Vi se pare corect?
Altă temă care înca este văzută cu ochi diferiţi de diverse clase de oameni este faptul că multora li se pare normal să vadă sărutându-se un bărbat şi o femeie în parc, în faţa blocului, în magazin, în cinema, peste tot ... în locuri publice ... de ce nu ar fi normal pentru toti oamenii(inclusiv gay, lebiene) să o facă cu partenerul, fie el femeie sau bărbat?
De ce sa interpretezi greşit nişte principii? Dacă pe mine mă enervează o categorie de oameni începând de la atitudine, îmbrăcminte, gusturi, asta înseamnă că trebuie să interzic apariţia lor pe stradă, numai pentru că cei care cred la fel ca mine ar fi mai mulţi? Trebuie să învăţăm să acceptăm diferenţele dintre noi.
Dacă de mâine ai fi amendat, înjurat, bătut, dispreţuit, exclus de societate pentru ca îţi iubeşti prietena, cum te-ai simţi, tu, cel care spui acum..."mi-e silă cănd îi văd sărutându-se pe stradă, i-aş lua la bătaie"?

Gândeşte-te că aşa cum ţie îţi place ceva .... şi altuia îi place altceva. Nu trebuie condamnat pentru asta. Nu trebuie tratat în sila, sau ignorat. E om. Acceptă-l ca om. Te-ai gândit ca ar fi posibil ca un prieten bun de-al tău sa fie gay, bi sau transexual ... sau chiar sora ta să fie lesbi? Ce ai face în cazul acesta, ai gândi la fel?
Indiferent ce vor face alţi oameni cu consimţământul partenerilor, ce vor simţi, ce vor gândi ... îi voi tolera şi nu voi judeca pe nimeni.

Nu fi ignorant, învaţă să-i respecti pe ceilalti. Fii om!

3 comentarii:

gossipvoice spunea...

asa e. toata lumea are dreptul sa iubeasca pe cine vrea si sa fie iubita de cine vrea si sa se manifeste public in sensul asta. ce bine ar fi daca toti am intelege asta si am avea puterea de a-i iubi sau macar accepta pe ceilalti asa cum sunt si pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce am vrea noi sa fie

Anonim spunea...

Bravo pt acest blog...este o marturie ca...noi...suntem la fel ca toti ...oameni...care iubim,simtim,traim,atingem,plangem si murim...si viata ne apartine fiecaruia....Dreams :)

Adrian spunea...

De ce nu? pt ca ne intoarcem la veche poveste cu "ne e frica de ceea ce nu cunoastem sau nu intelegem"... pt ca societatea noastra este asa cum o stim... pt ca toti stim ceea ce e bine si ceea ce e rau... Sa ai pretentia ca stii sigur ce e bine si ce e rau este o mare ingamfare si in acelasi timp o dovada de mare ignoranta...
Ideea e ca lumea inca are ochelari de cal vazand un singur adevar, adevarul lor. si adevarul e atat de relativ...