Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

sâmbătă, 18 octombrie 2008

Romanii ar putea circula fara visa in USA


Comisia Europeana cere anularea vizelor pentru toate tarile Uniunii Europene, dupa ce ieri Statele Unite au anuntat anularea obligativitatii vizelor pentru cetatenii din sase tari din Europa de Est. Este vorba despre Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania si Slovacia.

Pe de alte parte, cetatenii altor sase tari membre ale UE, printre care si Romania au inca nevoie de viza pentru a intra in Statele Unite.

Mai mult de o treime din solicitarile de viza depuse de cetatenii romani sunt respinse de functionarii ambasadei SUA la Bucuresti si, potrivit criteriilor impuse de americani, acest procent trebuie sa ajunga la cel mult 10%.

Oricum, o speranta ramane in Comisia Europeana care face presiuni, dupa cum spuneam, de ridicare a vizelor pentru toti cetatenii Uniunii.

Analistii sunt de parere ca aceste eforturi ale Uniunii EUropene pot avea succes.

Exemplu cel mai relevant este faptul ca, in urma cu aproximativ trei luni, Comisia Europeana a amenintat Statele Unite ca va introduce vize pentru diplomatii americani daca nu isi reconsidera pozitia fata de vizele pentru cetatenii europeni.

"Este vorba de o avertizare despre care credem ca va avea rezultate pozitive", a declarat la data respectiva Jacques Barrot, comisarul european pentru Justitie si Securitate.

Dupa cum se vede, Jacques Barrot a avut dreptate astfel ca nu este exclus ca eforturile Comisiei Europene sa produca efectul asteptat in ceea ne priveste Romania, respectiv anularea vizelor.

Asa ca, speram deocamdata, peste putin timp sa nu mai trebuiasca sa ne "milogim" pe la diverse ambasade ale USA si sa inventam mii si mii de scuze pentru a obtine o visa de calatorie in USA pentru a merge in vizita la rude sau doar de placere.

Sper ca diplomatii americani sa acorde si romanilor acest drept constitutional de libera circulatie pe teritoriu SUA.

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiSp

Niciun comentariu: