Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

duminică, 28 octombrie 2007

"Lanţul vieţii"



Sute de oameni au înnodat ieri prezervativ cu prezervativ pentru a trage un semnal de alarmă asupra unei probleme foarte grave, dar totodată pentru a intra în Cartea Recordurilor.
Cel mai lung lant de prezervative din lume, cu o lungime de trei kilometri, a fost făcut pe Bulevardul Unirii, din aproximativ 30.000 de astfel de produse. "Firul vietii", aşa cum a fost denumit, semnelează problema răspândirii tot mai mari a HIV/SIDA în rândul tinerilor români oricare ar fi orientarea lor sexuală. Datele legate de eveniment vor fi cuprinse într-un dosar care va fi transmis celor de la Cartea Recordurilor, a precizat Paula Ciuraru, unul dintre organizatori.
Puţin peste ora 12.00 s-a dat startul. Toată lumea a fost preocupată să lege cât mai cu spor cele zece rânduri de prezervative a câte 300 de metri - nefiind posibil să se ocupe fizic 3 kilometri prin centru oraşului. Trecătorii au fost de asemenea invitaţi să participe, o mare parte oprindu-se pentru câteva minute.
Prin dreptul voluntarilor a trecut şi un calugar supărat nevoie mare pe mulţimea care lucra la asamblarea lanţului de prezervative, el a spus că "trebuie să vina episcopul să sfinţească partea asta, din Dealul Mitropoliei şi până aici, fiindcă locul este spurcat". Mai mult, a spus ca prezervativele nu au fost date de dumnezeu şi deci nu ar trebui să existe. Culmea e că ţine strâns în pumn un telefon mobil, evident care fusese dat de dumnezeu şi faţă de care nu avea nici o problemă. Tinerii amuzaţi şi apoi enervaţi de obtuzitatea călugărului l-au poftit să meargă mai departe. Cu concepţii de cum două milenii, biserica ortodoxă vrea să fie aproape de problemele tineretului din anul 2007. Era de aşteptat...
Evenimentul face parte din programul "Fac ce vreau, dar ştiu ce fac?", proiect ce apartine PSI Romania, prin care se doreşte promovarea prezervativului ca unul dintre mijloacele cele mai eficiente de protecţie împotriva HIV/SIDA, a altor infecţii cu transmitere sexuală şi a sarcinilor nedorite.
Printre celebrităţile prezente au fost Loredana şi Cornel Ilie, de la Vank. Faptul că nici un politician nu a găsit potrivit să participe arată cât de desprinşi şi indiferenţi sunt la problemele efective ale tinerilor.

Tu ai fi participat la o astfel de actiune, daca erai in Bucuresti, in acel moment ?


Un comentariu:

Anonim spunea...

Asta chiar e interesant..o idee super tare!