Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

miercuri, 31 octombrie 2007

"Little Ashes" - un nou film cu tematica gay ?


In Spania se pregăteşte un film despre o poveste de dragoste între celebrul poet spaniol Lorca şi marele artist suprarealist Salvador Dalí, oficial legaţi de o strânsă prietenie.
Regizorul englez Paul Morrison a dezvăluit ziarului "The Observer" că va realiza o coproducţie hispano-britanică intitulată "Little Ashes". Povestea, plasată în Madridul anilor '20 se vrea o fină explorare a intensei prietenii dintre protagoniştii săi, Dalí, Lorca şi cineastul Luis Buñuel.
Filmat mai ales în Barcelona, cu un buget modest de doar doua milioane de euro, "Little Ashes" va arăta cum relaţia dintre pictor şi poet, începută ca o prietenie, va deveni "tot mai intimă cu timpul, evoluând spre un nivel fizic", după cum a explicat scenarista Philippa Goslett. Însă relaţia nu a fost consumată: "Dalí a afirmat că au încercat să transforme apropierea lor în raport fizic, însă că au renunţat pentru că îl durea. Ţinând cont de enormele inhibiţii ale lui Dali, nici nu e de mirare", a adăugat Goslett pentru "The Observer".
În schimb, povestea filmată îl dezvăluie pe poetul spaniol dormind cu o prietenă în văzul lui Dali, ceea ce pentru scenaristă reprezintă "sacrificiul final al lui Lorca" şi "începutul voyeurismului său". Pentru Goslett însă, adevărata tragedie este cea a pictorului, care "a fost realmente vrăjit de Lorca şi a rămas aşa toată viaţa, a vorbit neîncetat despre el, chiar mai mult decât despre soţia lui, Gala".
Actorul englez Robert Pattinson, de 21 de ani, cunoscut pentru rolul lui Cedric Diggory în două dintre filmele din seria Harry Potter, îi va da viaţă lui Dalí. Spaniolul Javier Beltran îl va interpreta pe Lorca, iar britanicul Matthew McNulty va fi Luis Bunuel.

Niciun comentariu: