Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

joi, 31 iulie 2008

Reglementari legale, in privinta sexului cu minori


Pentru cei care nu erau prea informati in legaturi cu prevederile legii privind relatiile sexuale cu persoane de sex opus sau de acelasi sex, am facut unele cercetari si am gasit unele articole din diferite legii care stipuleaza aceste relatii.

Sexul este considerat, pe buna dreptate, ca fiind o activitivitate cat se poate de serioasa, cu implicatii profunde ce pot marca intreaga viata din multe puncte de vedere si care cere discernamant si asumarea unor responsabilitati.

Si tocmai fiindca, pentru a pasi in viata sexuala, este nevoie de maturitate fizica, psihica si emotionala si, fiindca nu oricine poate sa dea dovada de asa ceva la o varsta frageda, exista legi care au grija ca, macar pana la o anumita varsta, - numita si "varsta de consimtamant" - tanarul sa aiba timpul necesar dezvoltarii fizice, psihice, emotionale si acumularii de informatie. Si pentru asta in Codul Penal exista articolul 198 - "Actul sexual cu un minor".

Art. 198. - (1) Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex care nu a implinit varsta de 15 ani, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex intre 15 - 18 ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosind calitatea sa.

(3) Cand fapta prevazuta in aliniatul (1) a fost savarsita in imprejurarile prevazute in articolul 197 (viol) aliniatul (2) litera b) ori daca faptele prevazute in aliniatul (1) si (2) au avut urmarile in articolul 197 aliniatul (2) litera c), pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani.

(4) Daca fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 18 ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 204. - Tentativa infractiunilor prevazute in art. 197-198 si 201-203 se pedepseste.

Si alte cateva precizari :
Cea mai importanta este ca nu conteaza daca cei implicati au consimtit, nu conteaza daca au spus "DA" fara sa-i fi obligat cineva. Chiar daca a fost de buna voie, tot se aplica legea.
Notiunea de "act sexual de orice natura" este cat se poate de cuprinzatoare, atat de cuprinzatoare incat poate nici nu iti inchipui cat de cuprinzatoare. "Act sexual de orice natura" include sexul vaginal, sexul anal, sexul oral, penetrarea vaginala sau anala cu "jucarii sexuale" (penis artificial), etc.
Daca se demonstreaza ca cel incriminat nu a avut cunostinta de varsta victimei, raspunderea penala este inlaturata.

Cam acestea sunt principalele prevederi legale despre relatiile sexuale cu persoane de sex opus sau acelasi sex. Asa ca va sugerez sa fiti foarte atenti la varsta persoanei pe care o veti alege pentru a face "amor" cu ea/el. Daca e minor, NU incercati sa aveti relatii sexuale cu el/ea decat dupa ce sunteti convins ca nu veti avea vre-o plangere din partea lui/ei(sau poate se va plange de nivelul slab al actului sexual avut cu tine :P ).

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiCs

Niciun comentariu: