Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

joi, 3 iulie 2008

Spania - Europa : 1 - 0

Reprezentativa Spaniei a castigat pentru a doua oara in istorie Campionatul European de fotbal, dupa ce a invins Germania, scor 1-0, in finala editiei 2008 a competitiei, disputata duminica, pe stadionul Ernst Happel din Viena.

Fotbalul si-a luat revansa. Spania, echipa care a practicat cel mai frumos fotbal la acest turneu, s-a incoronat ca regina a Europei.

Golul care a decis finala cu nemtii a purtat semnatura "toreadorului" Fernando Torres. Succesul ibericilor este incontestabil, inclusiv adversarii din finala recunoscand cu fair-play superioritatea elevilor lui Aragones. "Cred ca Spania a meritat victoria, pentru ca a avut mai multe ocazii si merita sa fie campioana europeana. Pentru noi e o performanta extraordinara ca am ajuns in finala. Tehnic vorbind, spaniolii au o calitate foarte mare, jucatorii evolueaza constant la cel mai inalt nivel, in Liga Campionilor, iar la antrenamente efectueaza pregatiri de mai mare calitate. In primul sfert de ora am facut fata, dar apoi ne-am iesit din ritm", a declarat selectionerul Germaniei, Joachim Low.


"Pur si simplu, cei mai buni"
Pe aceeasi lungime de unda s-a situat si toata presa germana. "Spania a fost pur si simplu mai buna", spune cotidianul Tageszeitung, adaugand ca "spaniolii vor intra in istorie ca invingatori la un Euro pe care l-au meritat cu prisosinta". De-a lungul intregului turneu, "Spania a aratat un fotbal entuziasmant", in timp ce finala "s-a disputat intr-un singur sens", cred jurnalistii de la Tagesspiegel. "Ofensiva si frumoasa Spanie" este "in mod cert merituoasa succesoare a Greciei, care in 2004 a fost in dese randuri distructiva", comenteaza Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Echipa lui Low nu trebuie sa fie prea trista, pentru ca s-a aparat cu o ardoare nemteasca in fata dominatiei spaniole". 

Luis Aragones este cel mai varstnic castigator
La cei 70 de ani fara o luna, Luis Aragones devine cel mai batran tehnician care castiga Euro. Recordul era detinut de selectionerul Greciei, germanul Otto Rehhagel, care a castigat in 2004, la 66 de ani.

"Xavi, cel mai bun jucator"
Xavi Hernandez, mijlocasul lui FC Barcelona, a fost ales cel mai bun jucator de la Euro 2008. Pentru acest titlu au concurat: David Villa, Casillas, Marcos Senna, Puyol (Spania), Ballack, Schweinsteiger (Germania), Modric (Croatia), Arsavin (Rusia), Hamit Altintop (Turcia) si Sneijder (Olanda).

Echipa Germaniei a fost compusa din:
1. Lehmann
3. Friedrich
17. Mertesacker
21. Metzelder
16. Lahm
8. Frings
15. Hitzlsperger
7. Schweinsteiger
13. Ballack(capitan)
20. Podolski
11. Klose
Antrenor: Joachim Low
Schimbari: Lahm (Jansen 46), Hitzlsperger (Kuranyi 58), Klose (Gomez 79)

Echipa Spaniei a fost compusa din:
1. Casillas(capitan)
15. Sergio Ramos
4. Marchena
5. Puyol
11. Capdevila
19. Senna
21. D. Silva
10. Fabregas
8. Xavi
6. Iniesta
9. Torres
Antrenor: Luis Aragones
Schimbari: Fabregas (Xabi Alonso 63), D. Silva (Cazorla 66), Torres (Guiza 78)

Au arbitrat: Roberto Rosetti - Alessandro Griselli, Paolo Calgano (toti Italia)

A marcat: Torres 33

Iata si lista campioanelor Europei din ultimii 48 ani:

2008 - Spania
2004 - Grecia
2000 - Franta
1996 - Germania
1992 - Danemarca
1988 - Olanda
1984 - Franta
1980 - Germania
1976 - Cehoslovacia
1972 - Germania
1968 - Italia
1964 - Spania

1960 - URSS

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiCs

2 comentarii:

kiddo spunea...

Sunt 48 de ani si nu 38, din 1960 pana in prezent...
Continua cu blogul:)

AquaDiTm spunea...

Ohhh yehh. Ai dreptate Kiddo. Merci pentru rectificare. Dehh ... nu toti putem fi perfecti, continuu :P .

Hugs Kiddo.