Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

luni, 30 iunie 2008

10 trucuri impotriva timiditatii

Ai o fire mai emotiva si din aceasta cauza ratezi multe ocazii de a te afirma, la scoala sau in cercul de prieteni? Vrei sa te simti in largul tau in orice situatie si sa ai succes? Am gasit cateva sugestii legate de ce sa faci ca sa-ti invingi timiditatea:

1.Informeaza-te in permanenta. Acest lucru te va ajuta sa poti sa intretii o conversatie, indiferent de subiectul de discutie.

2.Zambeste des. Astfel vei iesi cu usurinta din situatii jenante. Daca zambesti, cei din jur iti vor ignora greselile si iti vor zambi la randul lor.

3.Intra in contact cu persoane pe care nu le cunosti. Vei observa, in timp, ca nu vei mai fi timid(a) cand vei fi nevoit(a) sa vorbesti in fata unor necunoscuti.

4.Sustine-ti parerile proprii in orice situatie. Doar asa vei capata incredere in tine.

5.Renunta la rolul de victima. E bine sa stii ca nimeni nu apreciaza persoanele care se autovictimizeaza, asa ca cel mai indicat este sa-ti pui in valoare calitatile!

6.Gandeste pozitiv. Si ceilalti se tem, si ceilalti fac gafe? Nu esti singurul(a).

7.Dezvolta-ti simtul umorului. Acesta te va ajuta sa iesi din multe incurcaturi si ceilalti nu-ti vor mai observa timiditatea.

8.Priveste-l in ochi pe cel cu care vorbesti. Interlocutorul se va simti bine daca ii acorzi atentie si nu va mai fi atent la emotivitatea ta.

9.Primeste complimentele si leaga-te de ele pentru a porni o conversatie.

10.Invata sa accepti si respingerea. In viata exista momente in care fiecare dintre noi e respins, fie ca e timid, fie ca nu. Din orice esec nu ai decat de invatat.

Incerca sa iti aduci aminte de aceste "trucuri" cand te vei simti un dificultate si sigur vei trece peste acel moment de insecuritate mult mai usor. :)

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiCs

Un comentariu:

Anonim spunea...

Imi place listarea asta a celor 10 trucuri impotriva timiditatii. Nu am eu astfel de probleme din fericire, insa stiu enspe mii de persoane care ar avea nevoie de link...si o sa il dau mai departe :)