Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

vineri, 6 iunie 2008

7 sfaturi pentru o relatie fericita

Iti doresti un mariaj fericit, in care toate sa mearga struna? Prima conditie e sa-ti accepti partenerul asa cum e el, si cu bune, si cu rele, si sa nu incerci sa-l schimbi dupa bunul tau plac. Loredana Ionascu , psiholog la Clinica TerapiaM, ne va da cateva sfaturi care te pot ajuta sa ai o relatie reusita.



1. Fa-ti timp pentru prieteni. Macar o data pe saptamana stabileste o intalnire cu prietenii proprii, cei de dinainte de relatie. In felul acesta iti pastrezi identitatea si apreciezi mai mult timpul petrecut cu partenerul de viata.

2. Invata sa ignori micile probleme. Fiecare relatie are suisuri si coborasuri. Aminteste-ti ca viata e scurta si fiecare moment e pretios si ignora micile probleme. Mai bine comporta-te ca intr-o echipa si concentreaza-te pe lucrurile care intr-adevar merita efortul.

3. Da-i intalnire. Faptul ca acum aveti o relatie nu trebuie sa schimbe obiceiul de a va da intalniri. Iesiti in oras doar voi doi, chiar si pentru o plimbare. Important e sa nu uitati sa va comportati in continuare ca doi indragostiti.

4. Spune-i ce nevoi ai. Oricat de mult te-ar iubi partenerul de viata, nu are cum sa-ti ghiceasca dorintele. De aceea, ori de cate ori ai nevoie de ceva nu ezita sa-i spui. Comunica-i si nemultumirile, dar nu intr-o maniera negativa. De exemplu, expresia: "Niciodata nu ai timp de mine" ar putea fi inlocuita cu: "Mi-as dori sa petrecem mai mult timp impreuna".

5. Evita jignirile. Nu tipa si nu jigni atunci cand va certati. Si nu uita ca orice disputa ar trebui sa fie "aici si acum". Acest lucru inseamna ca nu e bine sa-i reprosezi la orice discutie lucruri pe care le-a facut in trecut.

6. Discuta doar la momentul potrivit. Daca ai ceva de spus, nu incepe discutia inainte sau in timpul mesei. Nici in pat, cand va pregatiti de culcare, nu e momentul potrivit. E mai bine sa intrebi cand poti sa discuti problema ce te macina, in functie de disponibilitatea partenerului.

7. Nu uita de micile atentii. Indiferent de varsta, orice persoana are nevoie uneori sa fie alintata si mangaiata. Fa si tu acest lucru cu partenera sau partenerul. Nu uita s-o/ sa-l saruti in fiecare zi si faceti dragoste ori de cate ori aveti ocazia.

P.S: aceste sfaturi pot fi luate ca si un mic "ghid", dar sa nu uitam ca fiecare are un caracter diferit si trebuie sa ne ne luam si dupa propriile simtiri, placeri si sentimente.

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiCs

Niciun comentariu: