Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

vineri, 20 iunie 2008

Cel mai cunoscut falsificator de artă din lume a deschis o expoziţie la Timişoara

101 tablouri semnate Gustav Klimt, Vincent Van Gogh, Claude Monet sunt expuse până duminică în sala Madrid a Hotelului NH. Nu, Timişoara nu a devenit peste noapte o Mecca a artei mondiale, ci a sosit Daniele Donde, iniţiatorul curentului "faux art", care a deschis, joi, o expoziţie la Timişoara. Spre deosebire de ceilalţi falsificatori de artă, Donde nu se ascunde, ba chiar, imitaţiile sale primesc un certificat de autenticitate. Pe lângă faptul că sunt copii perfecte ale originalelor, picturile executate de Donde şi echipa sa de falsificatori profesionişti costă doar o fracţiune din preţul unei lucrări originale. De exemplu, "Sărutul" lui Klimt este evaluat la 150-200 de milioane de dolari. Doar zece oameni din lume, poate, îşi permit să achiziţioneze această lucrare. Arta a deveit o pasiune exclusivistă. "Copia mea costă 2.000-3.000 de euro, adică preţul acestei lucrări acum 50 de ani. Iar acest preţ este promoţional pentru România, pentru că, la Monte Carlo, această lucrare are, bineînţeles, altă valoare", a explicat artistul căruia i se mai spune şi "Profesorul".


Expoziţia va fi deschisă până duminică, între orele 10-22, şi, dacă se va bucura de acelaşi succes pe care l-a avut la Bucureşti, Daniele Donde ar putea deschide o galerie permanentă la Timişoara. "Am decis să vin la Timişoara din cauza succesului pe care l-am avut la Bucureşti şi după ce, la un vernisaj la Belgrad, am avut cinci clienţi din Timişoara". Pe lângă timişoreni, printre clienţii săi se numără şi personalităţi precum Bill Gates sau Frank Sinatra: "Aceşti oameni şi-ar putea permite o lucrare originală, dar şi ei au preferat un fals autentic", a încheiat Donde.


Parerea mea este ca desi tablourile din expozitie sunt falsuri, merita vizitata aceasta expozitie macar pentru imbogatirea culturii generale legate de marii pictori ai secolelor trecute, astfel avem posibilitatea de a avea in fata un "Van Gogh" sau un "Monet" fara a fi nevoit sa mergem la vre-un mare museu ca sa le putem vedea.


Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiCs

Niciun comentariu: