Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

sâmbătă, 2 august 2008

Numar record de turisti in orasele de unde se putea vedea perfect eclipsa totala de Soare din 01.08.2008


Fotografie a eclipsei vazuta in Rusia ====>

Zeci de mii de persoane s-au deplasat in Siberia pentru a urmari eclipsa solara. Hotelurile nu au avut decat de castigat de pe urma acestui fenomen care le-a marit "astronomic" preturile camerelor.

Mai mult de 10.000 de persoane, majoritatea "vanatori de eclipse" straini, s-au adunat la Novosibirsk, in Siberia de Vest.

Cotidianul Vecerni Novosibirsk a estimat la 15.000 numarul-record de turisti. Novosibirsk este cel mai mare oras din Rusia de unde se putea observa vineri eclipsa, care a putut fi vazuta si in nordul Chinei si in Norvegia, relateaza AFP.

Toate cele 2.000 de camere de la hotelurile din oras fusesera rezervate cu luni inainte de eveniment, in pofida preturilor "mai mari decat la hotelurile de cinci stele din Europa", potrivit sursei citate.

Mai mult de 1.000 de persoane au ales orasul Nadim, situat sub cercul polar, in nordul Siberiei, unde fenomenul a putut fi vazut cel mai mult timp.

La Moscova, mici grupuri de oameni urmareau eclipsa, care din capitala Rusiei s-a vazut partial.

Mii de persoane s-au adunat si in nordul Chinei, vineri 01.08.2008, pentru a urmari prima eclipsa totala de Soare din tara lor din acest secol, cu o saptamana inainte de inceperea Jocurilor Olimpice.


Fotografie a eclipsei vazuta in China ====>

Circa 10.000 de persoane s-au adunat la Yiwu, o mica localitate situata la 500 de kilometri est de Urmuqi, capitala provinciei Xinjiang (nord-vest), anunta AFP.

"Vremea era favorabila pentru urmarirea eclipsei, spectatorii avand 76% sanse sa vada acest fenomen natural", a declarat adjunctul Observatorului astronomic din Beijing, Wang Kemin.

La Xian, capitala provinciei Shaanxi, unde se incheie eclipsa, cerul era acoperit de nori, ceea ce afecteaza sansele de a vedea fenomenul.

Eclipsa a fost vizibila in totalitate pe o distanta de 10.200 de kilometri incepand din Canada, Groenlanda, Oceanul Arctic, nordul Siberiei, vestul Mongoliei si s-a incheiat in nordul Chinei la ora 11.20 GMT (14.20, ora Romaniei).

Circa 500 de turisti straini se aflau la Yiwu si Jiayuguan, un oras din provincia vecina Gansu, potrivit agentiei China Noua.

Astrologii si maestrii feng shui au apreciat ca eclipsa ar putea perturba Jocurile Olimpice, care vor incepe peste o saptamana la Beijing, lucru respins de autoritatile chineze.

Urmatoarea eclipsa de soare vizibila in China va avea loc la 22 iulie 2009, potrivit astronomilor chinezi.

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiCs

Niciun comentariu: