Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

luni, 4 august 2008

Scandal la Cerbul de Aur: cinci artisti contesta preselectia


Modul de desfasurare a televotingului si organizarea concursului din cadrul selectiei nationale pentru Cerbul de Aur 2008 au fost contestate de cinci artisti.

Acestia au acuzat printre altele si modul de aplicare a regulamentului de catre organizatori, informeaza un comunicat de presa.

Solista Monica Mandrulescu, cunoscuta drept Moni-k, participanta in cadrul celei de-a doua semifinale a selectiei pentru Cerbul de Aur, a depus o contestatie scrisa la registratura Televiziunii Romane. Vedeta a solicitat punerea la dispozitie spre analiza a desfasuratorului cu telefoanele si SMS-urile primite in cadrul selectie. "Este putin probabil sa primesc aproximativ 100 de voturi din partea publicului, in conditiile in care nu eram o debutanta si in conditiile in care am primit cea de-a doua nota ca valoare din partea juriului, mai exact 6 puncte. Sunt de parere caam fost sabotati in ceea ce priveste televotingul", a adaugat Moni-k.

Printre altele, solista a contestat si calificarea solistei AnnaMari Dancs in finala nationala Cerbul de Aur, cu toate ca aceasta nu a intrunit punctajul necesar. "Nu mi se pare normal sa se califice in finala cineva care a obtinut nota 2 din partea juriului. Nu este specificat nicaieri in regulament ca acel concurent care obtine cele mai multe voturi din partea publicului se califica in finala", a adaugat solista Moni-k.

TVR a anuntat ca Annamari Dancs a intrat in finala "in semn de respect pentru publicul telespectator", ea primind un numar de 955 de voturi telefonice.

Si Roxana Iacob a adus acuzatii referitor la punerea in aplicare a regulamentului concursului, dar si la televoting: "(...) in regulament scrie ca acest concurs trebuia sa se desfasoare in formula voce si negativ pentru solisti si grupuri vocale (toata partea vocala va fi live), si in formula full live (vocal si instrumental) pentru grupuri vocal-instrumentale. Cu toate acestea, a fost o trupa instrumentala care a facut playback instrumental. In regulament, la inscriere, mai scrie ca nu pot participa la concurs artistii care au reprezentat Romania la una din editiile anterioare. Nici in acest sens regulamentul nu a fost respectat, chiar daca au fost modificate ulterior clauzele regulamentului care specificau acest lucru si nu intra in concordanta cu regulamentul initial, la momentul depunerii dosarelor si selectarii celor 21 de concurenti romani". Solista va depune marti o contestatie, dupa ce se va consulta cu un avocat.

Cele doua cantarete vor cere si prezentarea notelor individuale ale juriului.

Modul de desfasurare al televotingului a fost contestat si de solista Jasmine.

O alta contestatie a fost depusa de Romeo Zaharia, prin care isi exprima nemultumirea calificarii in finala a interpretei AnnaMari Dancs.

Claudiu Miricanu a depus o contestatie scrisa, dar a criticat conditiile tehnice de sonorizare.

Cei sapte concurenti care se vor intalni in finala de duminica, prin care vor fi desemnati cei trei concurenti ce vor reprezenta Romania la Cerbul de Aur, sunt: Alin Vaduva, Annamari Dancs, Dragos Chircu, Florentina, Provincialii, Razvan Krivach, Tony Poptamas & Desperado feat. Alexandra Ungureanu.

Parerea mea este ca TVR-ul iar a cam "dat-o in bara", modificand un regulament de participare la un concurs dupa ce participantii si-au depus deja dosarele si au avut grija sa respecte acel regulament pentru inscrierea la consurs.

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiCs

Niciun comentariu: