Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

marți, 11 noiembrie 2008

Poate o căsătorie să supravieţuiască fără sex?

Vine o vreme, când din cauza lipsei timpului, a stresului sau a plictiselii, soţul şi soţia încetează să aibă o viaţă sexuală, sau, în cazuri mai fericite, relaţiile intime au loc foarte rar.

Psihologul britanic Janice Hiller a analizat câteva situaţii de acest gen, venind şi cu câteva soluţii şi răspunsuri la întrebări.


Astfel, prima şi cea mai importantă nelămurire ar fi dacă e normală o astfel de situaţie.

Janice consideră că fuga zilnică ne fură prea mult din timp, ne stresează şi ne omoară, într-un final pasiunea. Situaţia nu e normală, cu toate că e des întâlnită. Mai mult, sunt cazuri în care partenerii se doresc foarte mult, dar la sfârşitul zilei sunt prea obosiţi ca să mai facă sex.

O altă nelămurire la care psihologul oferă răspuns e aceea dacă un cuplu poate să supravieţuiască fără sex.

Cu toate acestea, doi oameni care se iubesc pot să supravieţuiască într-un cuplu şi fără sex, dacă se simt reciproc atraşi unul de celălalt, se înţeleg şi îşi dau seama că problema poate fi rezolvată doar dacă îşi schimbă stilul de viaţă.

Dacă unul dintre cei doi vrea şi are timp, iar celălalt nu, apare o problemă. Primul se va simţi nedorit şi se va ajunge la o ruptură.

O altă întrebare la care încearcă să răspundă Janice Hiller este ce anume îi determină pe doi oameni aflaţi într-o relaţie de lungă durată să facă sex.

Răspunsul e cât se poate de simplu: apropierea emoţională. Dacă nu există acest lucru, soţul şi soţia se îndepărtează din ce în ce mai mult, nu mai există dorinţă şi relaţiile intime vor fi din obligaţie.

Iar acum, vă trimit ... "un pupic pe ombilic" (© & ™)
AquaDiSp

Niciun comentariu: