Caută şi vei găsi orice doreşti cu această bară magică

Google
 

marți, 6 noiembrie 2007

Noua ONG-uri il acuza pe ministrul Cioroianu de nazism

Iata o stire de ultima ora care ne ridica paru-n cap maciuca prin gravitatea afirmatiilor unui ministru de externe inconstient pe care le relateaza. Articolul este preluat din ziarul Gandul de azi.
Adrian Cioroianu si-a pus organizatiile neguvernamentale in cap, pentru o declaratie “de tip nazist”, incompatibila cu calitatea de ministru intr-o tara a Uniunii Europene. Noua ONG-uri, printre care Agentia de Monitorizare a Presei, fundatia ACCEPT si organizatia Romani CRISS, ii solicita demisia ministrului de Externe, considerand inacceptabile declaratiile aces­­­tuia, conform carora cei care fac Romania de ras trebuie deportati in desertul egiptean.
„Organizatiile semnatare condamna cu fermitate modul inacceptabil in care Ministrul de externe al Romaniei, Adrian Cioroianu, considera ca poate fi solutionata situatia cetatenilor romani «care ne fac de ras» in strainatate, respectiv deportarea acestora in desertul egiptean. Faptul ca ministrul de Externe al Romaniei propune public solutia ca statul roman sa cumpere «un teren in desertul acela egiptean, sa ii plasam acolo pe cei care ne fac de ras» este o incalcare grava a legislatiei romanesti si europene si reprezinta o masura de tip nazist“, sustin semnatarii.
Acestia ii reamintesc ministrului ca „indepartarea unor persoane nedorite dintr-o tara - asa cum este definita deportarea - a fost folosita ca instrument in timpul Holocaustului cu consecinte grave pentru minoritatile care i-au cazut victima“.
Intervenind telefo­nic intr-un talk-show difuzat vinerea trecuta, pe Antena3, Cioroianu a declarat ca inter­dictia de a parasi Romania impusa infractorilor periculosi – asa cum doreste PC – nu i se pare cea mai buna solutie, ci crede ca acestia ar trebui pusi la muncile cele mai dure, formate “adevarate batalioane disciplinare”. Apoi, a accentuat: “Nu stiu daca asta le-ar aduce mintea la cap, dar, credeti-ma, eram ieri pe drumul dintre Alexandria si Cairo, la sfarsitul vizitei, imi veneau stirile din tara, din pacate pe SMS, nu puteam fi prins pe telefonul mobil, va dati seama, prin desert...si ma gandeam daca nu cumva puteam cumpara un teren in desertul ala egiptean, sa-i plasam acolo pe cei care..astfel de oameni ne fac de ras”. (R.C.)

Un comentariu:

Unknown spunea...

Si ne mai intrebam de ce s-a ajuns la criza diplomatica dintre Italia si Romania..... :(